środa, 20 lipca 2011
MUFFINKI JOGURTOWE
Z PORZECZKAMI

muffinki porzeczkowe

SKŁADNIKI:

  • 1 i 3/4 filiżanki (cup) mąki
  • 1/3 filiżanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 filiżanki mleka
  • 3/4 filiżanki jogurtu naturalnego
  • 1/4 filiżanki oleju
  • 1 i 1/2 filiżanki porzeczek
  • 1/2 filiżanki kropelek z białej czekolady

muffinki porzeczkowe

W jednej misce mieszamy wszystkie mokre składniki, a w drugiej składniki sypkie. Łączymy je ze sobą na końcu dodając porzeczki i białą czekoladę. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem. Z tych proporcji wychodzi ok. 12 muffinek. Piec w temperaturze 200oC przez ok 15-20 minut.

muffinki porzeczkowe

Durszlak.pl



Nasze e-Książki PustaMiska - akcja charytatywna