Blog > Komentarze do wpisu
ZUPA DYNIOWO-JABŁKOWA

Festiwal dyni

Kolejna zupa, ale tym razem z jabłkiem. Przepis znaleziony na blogu Food Republik.

zupa jabłkowo dyniowa 1

SKŁADNIKI:

  • 400g dyni
  • 1 jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 750ml - 1000ml wody
  • 1 warzywna kostka rosołowa
  • sól, pieprz

zupa jabłkowo dyniowa 2

W garnku podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Czosnek siekamy i dodajemy jak cebula się już zeszkli. Dynię jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i chwilę dusimy. Zalewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut, aż dynia zmięknie. Zdejmujemy zupę z ognia i miksujemy blenderem na krem.

 

sobota, 31 października 2009, manajka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2009/11/01 11:17:46
Pysznie sie zapowiada ta zupka :)) Alez szalejecie z dynią :))
Durszlak.pl



Nasze e-Książki PustaMiska - akcja charytatywna