Blog > Komentarze do wpisu
WIOSENNA SAŁATKA
KRABOWA

 

kuchnia wielkanocna

Pierwsza propozycja wiosenno - świąteczna. Może to nie jest tradycyjna sałatka jarzynowa, która króluje na stołach wielkanocnych w polskich domostwach, ale świetnie nadaje się na powitanie wiosny.

 

sałatka krabowa 1

SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 opakowanie paluszków krabowych (250g)
  • 1 puszka ananasa
  • 1 mała puszka kukurydzy (170g)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • sól
sałatka krabowa 2

Paluszki krabowe rozmrażamy i kroimy na centymetrowe kawałki. Kapustę pekińska płuczemy, wykrawamy twarde środki liści i kroimy na paski. Krążki ananasa kroimy na małe kliny. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie posiekane składniki wrzucamy do jednej miski i dodajemy odsączoną kukurydzę. W drugiej przygotowujemy sos. Czosnek wyciskamy lub drobno siekamy i rozgniatamy razem z solą. Dokładnie mieszamy majonez z jogurtem greckim i czosnkiem. Doprawiamy solą i łączymy z pokrojonymi produktami.

sałatka krabowa 3
środa, 01 kwietnia 2009, manajka
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/04/01 12:20:06
Uwielbiam owoce morza, a ostatnio właśnie czaiłam się na paluszki krabowe w sklepie i nie wiedziałam czy wziąć :) Teraz już wiem że wziąć i po co wziąć też wiem :)
-
2009/04/01 13:36:02
lubie te krabowe paluszki
ostatnio też robiłam z nimi wiosenną sałatkę
-
2009/04/01 13:55:21
Wygląda ślicznie wiosennie :) Nie wiem czy bym się odważyła zjeść paluszki krabowe, ale naprawdę wygląda apetycznie :)
Durszlak.pl



Nasze e-Książki PustaMiska - akcja charytatywna