Blog > Komentarze do wpisu
JARMUŻ

 

jarmuz1

 

SKŁADNIKI:

  • jarmuż
  • masło
  • śmietana
  • serek kozi
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
jarmuz2

Liście płuczemy, osuszamy i usuwamy łodygi. Na patelni topimy łyżkę masła. Jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy na patelnię. Dusimy na maśle, aż liście zmiękną i zmienią kolor. Przyprawiamy do smaku, solą morską, pieprzem kolorowym świeżo mielonym oraz świeżo tartą gałką muszkatołową. Dodajemy ok. 2 łyżki śmietany i łyżkę kremowego serka koziego. Dokładnie mieszamy i podajemy z ziemniaczkami lub jako dodatek do mięs.

 

jarmuz3

 

niedziela, 12 października 2008, manajka
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/10/14 13:56:24
hmmm a jak smakuje Jarmuż? ;)
-
2008/10/14 20:07:24
Jarmuż należy do rodziny warzyw kapustowatych. Dla mnie smakował podobnie jak brokuły.
-
2008/11/09 21:50:27
mnie bardziej interesuje - skad wzielas jarmuz? :)
calosc wyglada bardzo apetycznie :)
Durszlak.pl



Nasze e-Książki PustaMiska - akcja charytatywna